Man skal virkelig nøje overveje hvilken type sveller man bruger til sin jernbane i haven. Ringere eller ubehandlede sveller vil medføre en udskiftning efter nogle få år. Sveller af en meget god kvalitet kan holde op til 25 år, eller mere. Dette har  selvfølgelig at gøre med hvilket underlag de ligger på og dræn det pågælende sted. De skal jo holde jernbanen kørende i mange år.

Der bliver gerne brugt sveller af 2 typer materialer, plast og træ. Rent personligt foretrækker vi af træ, som også har disse fordele.
Lyddæmpende
Lettere at instalere
Vejer mindre
Koster mindre
Meget mere autentisk at se på
Ikke alt tømmer bliver behandlet ens. Faktisk er det sådan, at denne størrelse som vi bruger som er 5 X 5 cm. normalt kun er behandlet så de kan tåle at være 25% tildækket og oven i købet har det bedst ved kun at være over jorden. Det mente vi ikke var godt nok til os og vores kunder.
Vi kontaktede et lokalt savværk, som kunne imprægnere svellerne på en ny måde med mikropiske kobber partikler, som gør dem modstandsdygtige med helt op til 40% tildækning.

Vores sveller er 5 X 5 X 34,5 cm. De bliver sendt i bundter af 96 stk. Du kan også bestille dem på paller af 35 bundter, det giver 3360 stk. på en palle. Vi foreskriver at der bliver brugt 3 sveller for hver 30 cm. spor. således at 100 m. spor skal bruge 300 sveller.
Varnr.       Beskrivelse
42550

42551           
Bulk sveller bundt af 96stk.

Bulk sveller palle med 35 bundter (3360stk)
Sveller bulk